Svima je potrebno vršnjačko druženje pa i Osi osjećaju potrebu da su u okruženju svojih vršnjaka. Potreba da se druže i komuniciraju za svojim vršnjacima nas je potakla da malde volontere dovedemo u naše prostorije i stvorimo uslove koje OSI zbog prirode svog zdrastvenog stanja nemaju nego su izolovani i usmereni na najužu porodicu. Planirano je angažovanje najmanje 10 volontera koja će provoditi po tri sata nedjeljno sa OSI u aktivnostima koje sami osmisle. Volonterski servis uspostavljen u nasoj organizaciji nastavlja svoj rad organizovanjem raznovrsnih programa iz oblasti neformalnog obrazovanja, ucesca u zivotu drustva, kulture i slobodnog vremena.

(Volonteri su iz SMŠ ''Ivan Goran Kovačić'' - H. Novi)

 
IMG 2303  Deca koja učestvuju u volonterskim programima brže se razvijaju psihološki (emotivno), socijalno i intelektualno.
Psihički razvoj se ubrzava povecanjem samopštovanja, odgovornosti i interesovanja za učenje.Zadaci koje dobijaju tokom volontiranja zahtevaju od njih učenje, pozitivno samopouzdanje i moralno rezonovanje, što sve pozitivno utiče na razvoj njihove ličnosti.

Volonteri, hvala vam što ste u ovolikom broju sa nama. Veliko nam je zadovoljstvo imati vas za prijatelje.

 S ponosom možemo reći da su nastavljene radionice sa našim dragim volonterima u okviru projekta "Ispunjen dan", projekat koji ne bi postojao da nema inspirativnih, veoma motivisanih i potpuno posvećenih mladih ljudi da nam pomognu da sve ostvarimo kako smo željeli.

naslovnaDvadeset devetog marta 2013. trideset volontera SMŠ ''Ivan Goran Kovačić'' podelilo je 1500 flajera po gradu uoči Revije Internacionalnog filmskog festivala. To su inače volonteri koji su i do sada redovno posećivali radionice Nove Šanse u Novom.

Nova šansa u Novom dodijelila je prve volonterske knjižice i zahvalnice.Zahvalnice su uručene djeci i omladini koja su dio svog vremena nesebično podijelili sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Dan volontera, 05 Decembar, obilježen je i u Novoj šansi. Naši volonteri i članovi Nove šanse uz druženje, smijeh  i čast u prijatnom ambijentu, zajedno su obilježili ovaj dan. Uprkos neadekvatnim vremenskim uslovima, volonteri su iskoristili kolektivni izlazak sa radnicima Naše ID kartice i grđanima dijelili list "Zajedno".